Direktlänk till inlägg 20 februari 2009

Rudolf har fått paket på posten!

Av Jenny Wibäck - 20 februari 2009 17:40

 Som jag skrev i föregående inlägg så var det faktiskt en TREVLIG hund som bet Rudolf...:-) Stort tack till hund och ägare för kongen och det gulliga brevet - vi blev jätteglada båda två!


Idag har vi varit på återbesök hos veterinären och tagit bort dränet (heter det så?) Vi fick cred för att såret var rent och fint - skönt, för det har inte varit helt lätt att "vila" honom om man säger så.  Stygnen ska sitta i 10 dagar så det blir tratt en vecka till. Rudolf var riktigt glad hos veterinären. Trodde att han skulle vara lite mer skeptisk efter tisdagens besök. Det var bara just när de tog bort slangen som han vantrivdes, då skrek han som en stucken gris. I väntrummet flirtade han både med personal, djurägare och andra hundar. Härligt!


Man skulle kunna tro att existensen i tratt skulle kunna ha en hämmande effekt för en liten kelpie. Icke. Allt blir så mycket roligare i tratten, för nu är det ju SVÅRARE! Rudolf, som fram till nu har blivit väldigt låg när han ska få på sig halsband och koppel (varför vet vi inte), blir nästan glad när vi tar på tratten efter promenaderna. Även om vi får kämpa lite för att han ska inta viloläge så är vi förstås glada för att han verkar må så bra efter omständigheterna!



Bara för att man är i tratt upphör man inte att vara monster.



Lite tråkigt är det förstås på promenaderna när de andra får gå lösa medan man själv är kopplad.



Speciellt när de börjar leka med pinnar...


Men har man ett kelpianskt förhållningssätt så löser man problem och gör det bästa av situationen.


 

Hur ser världen ut upp och ner genom en tratt - ja, det vet man inte om man inte provar!


Snälla Farbror I-or är snäll och ställer upp på handikappanpassad dragkamp.


Men han ser förstås till att han vinner. SÅ snäll är han inte!


I och med att Rudolfs fysiska aktivitet är begränsad till "gå i koppel" funderar jag på att aktivera honom med lite grunder i ankvallning. Detta klipp med en annan 4-månaders WK-valp ger fin inspiration:

http://www.youtube.com/watch?v=KbdJDMgR2xE

(Samma typ av ankor som vi har här hemma!)


Undrar om detta går hem även på den svenska motsvarigheten till programmet?!

 
 
Maria H

Maria H

21 februari 2009 11:34

Vad har ni för ankor? Vi ska börja bygga höns o ankhus i vår samt gräva en damm. Vad sugen man blir när man ser fåglarna. Jättevackra!

http://www.skogsborg.net

 
Lina

Lina

24 februari 2009 09:54

Rut hälsar att det knappt syns att han har tratt för han har så stora öron ändå! Jag tyckte inte att hon skulle säga nåt om saken, för hennes öron är inte så små heller, men hon ville hälsa det. Jag tycker Rudolf är jätteduktig som hanterar livet i tratt så bra, det kan också vara en bra erfarenhet. Jag undrar hur mycket åkommor det varit sammanlagt på kullens åtta valpar vid det här laget, men vi verkar ju ha tur att de inte reagerar negativt hos veterinärer trots kräkmedel (Rut), sprutor och dränageborttagning. Puss till Rudolf från mig, snigel och tant (fast tant vet inget om pussen hon skickar med)

http://www.igelsnigel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Wibäck - 9 februari 2010 11:49

Utmaningen från I-or är antagen   Välkommen till vår nya blogg "HUNDra ord" som finns på vår hemsida! ...

Av Jenny Wibäck - 8 februari 2010 17:39


  Knappt hade vi hunnit lämna tillbaka ett par extra apögon till dess rättmätige ägare, förrän någon annan glömde sina... Återfås mot beskrivning.   Tack för alla grattisar, de får  svansen att vifta. Extra tack till Fia för  praktiskt samordn...

Av Jenny Wibäck - 7 februari 2010 23:12

   Då är man inte vem som helst längre - jag har blivit champinjon!  Efter ett par uppvärmningstävlingar fixade vi detta på tre raka och jag säger som Henke Larsson - "Njaee, jag é helnöjd". Å Apornas och mina egna vägnar vill jag inledning...

Av Jenny Wibäck - 2 februari 2010 11:21

Först och främst vill Fredrik och I-or TACKA för alla "grattisar"!   23/2 bjöd på fler tävlingsframgångar: Sussie och groenendaeltiken Himbi som tränar här fixade sin uppflyttning till lydnadsklass tre! Stort grattis!!!   Under helgen som gic...

Av Jenny Wibäck - 24 januari 2010 10:29

   Ja, det är lika bra att komma till sak direkt. Igår genomförde jag och min apa årets första lydnadstävling - och hej vad det gick. Vi fick ihop PB på 283,5 poäng och det andra förstapriset är nu i hamn. Vet inte om det egentligen var lite dum...

Ovido - Quiz & Flashcards