Direktlänk till inlägg 27 april 2009

Helgläger med Ängelholms BK!

Av Jenny Wibäck - 27 april 2009 12:04


Helgen har spenderats på vackra Solhaga i Markaryd där Ängelholms BK har haft sitt årliga träningsläger. Jag kan varmt rekommendera Solhaga till andra hundarrangemang!


Under lägret var jag instruktör för tävlingslydnadsgruppen. Då gruppen bestod av sex kursdeltagare som jag haft vid tidigare tillfälle och två, för mig, helt nya bekantskaper, fick jag klura lite extra på upplägget. Med facit i hand känns det som att vi fick till det bra. Den för mig nya bekantskapen, Jeanette, som kommit tillbaka till hundträningen efter lite paus, verkade defintivt hänga med i tänket och fick till riktigt bra träning med blott 7 månader gamla labben Doris. Agnetha och hennes dvärgschnauzer hade tidigare inte tränat så mycket bland andra hundar, men trots detta fixade de en helt tävlingsmässig platsliggningen utan problem och jobbade på flitigt med de olika momenten i klass 1.

Delar av gruppen: Från vänster Eva med Buster, Lotta med Ixi, Maria med Tuva, Stine med Sneak, Jeanette med Doris, samt gäst med kelpie som dök upp på söndagseftermiddagen:-)


Det var roligt att se att tidigare kursdeltagare hade gjort stora framsteg i sin träning. Lotta med mysiga labbetiken Ixi, samt Rosa med härliga boxern Wilma, har jag inte sett "in action" på ett år och de inspirerade genom att visa stora framsteg som "hundtränare".  Överlag tycker jag att alla deltagarna var väldigt duktiga på att fokusera på "rätt" saker både i träning och diskussioner - det är definitivt ingen självklarhet att ta tag i och jobba med svåra delar i träningen i en ny gruppkonstellation.

 

Jenny med pudeln Quing. Ett skickligt ekipage som har en, inte alldeles enkel, problematik med störande objekt på och utanför planen. De jobbar på mycket bra med detta och jag är säker på att de kommer att lösa det fullt ut så att tävlingspubliken får möjlighet att se alla snygga detaljer i momenten när de är som bäst!


Den som vill se fler schäfrar i lydnads-SM kan andas ut. Stine är på g och hon är definitivt rätt förare för uppgiften. Tillsammans med fina Santo har hon nyligen startat elitlydnadskarriären och det ser väldigt lovande ut!


Ett väldigt roligt inslag var när Maria skulle prova på lite shejping tillsammans med sin mysia cattledog Tuva. På en sammanlagd tid av ca 25 min fördelade på två träningspass som innefattade både instruktioner, träning och reflektioner, gick de från första "inklickningen" till en tasstarget på några meters avstånd som många erfarna klickertränare hade avundats. Extra häftigt med tanke på att de är mitt i tävlingskarriären och både förare och hund är vana att jobba på annat sätt. Maria har verkligen klickertekniken i sig och Tuva uppvisade en väldigt härlig attityd i detta arbetssätt - härligt att se dessa dolda talanger komma fram!


Som instruktör är det väldigt oprofesionellt att favorisera någon. Jag brukar inte hamna i det läget när jag har kurs, men det finns ett ekipage som får mig att brista totalt i detta avseende; "Eva och Buster"!


Jag får en alldeles speciell känsla i kroppen när jag ser dessa härliga personligheter arbeta tillsammans - det är lika bra att erkänna!


Tur att jag använder timer så att alla får lika mycket träningstid!:-)

 Full fart in i rutan!

Heidi Billkvams formulering kring belöning "Ge hunden det hunden vill ha" har jag alltid med mig, både i egen träning och kurser. I Busters fall var det vid ett tillfälle inte belöningsalterinativten i väskan som lockade, utan själva väskan. Framförallt handtagen. Då gäller det att utnyttja det!


Också Fredrik, som var med och "semestrade" under lägret, blev såld på denna lilla krabat. Han var inte alls oäven till att utöka flocken med en bulldog, men  den måste vara från Busters linjer:-) Blir detta verklighet får den heta Hjulben. Eller Svampbob Fyrkant.


Även denna lägerhelg fick jag sällskap av Fia, som hade spårhundsgruppen. Mysiga morgonpromenader där hundarna kan busa av sig tillsammans börjar bli rutin!
Ruffe och Qvittra på morgonpromenad vid 7-tiden. Till vänster kan man skymta Solhaga kursgård där vi bodde.


Ruffe tycker fortfarande att det är mysigt att vara med på läger och är väldigt enkel att ha med sig, vilket jag är obeskrivligt tacksam för. Vi hann få till några små träningspass och kunde jobba på utan problem i den tävlingslika miljön. Det enda han tyckte var konstigt under lägret var en ficklampa som var ute och gick i skogen på kvällsrastningen. Den fick en ordentlig utskällning:-)


Tack hela gänget för en trevlig helg tillsammans där tiden gick väldigt fort!


Tack Ängelholms BK med Stine och Martin i spetsen för förtroendet och nöjet att få medverka i ert läger!


Under lägret träffade jag Christina & boxern Master som deltog i senaste omgången av "Tävla med glädje" - de meddelade den roliga nyheten att de blivit uppflyttade till högre klass spår. Stort grattis!!!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Wibäck - 9 februari 2010 11:49

Utmaningen från I-or är antagen   Välkommen till vår nya blogg "HUNDra ord" som finns på vår hemsida! ...

Av Jenny Wibäck - 8 februari 2010 17:39


  Knappt hade vi hunnit lämna tillbaka ett par extra apögon till dess rättmätige ägare, förrän någon annan glömde sina... Återfås mot beskrivning.   Tack för alla grattisar, de får  svansen att vifta. Extra tack till Fia för  praktiskt samordn...

Av Jenny Wibäck - 7 februari 2010 23:12

   Då är man inte vem som helst längre - jag har blivit champinjon!  Efter ett par uppvärmningstävlingar fixade vi detta på tre raka och jag säger som Henke Larsson - "Njaee, jag é helnöjd". Å Apornas och mina egna vägnar vill jag inledning...

Av Jenny Wibäck - 2 februari 2010 11:21

Först och främst vill Fredrik och I-or TACKA för alla "grattisar"!   23/2 bjöd på fler tävlingsframgångar: Sussie och groenendaeltiken Himbi som tränar här fixade sin uppflyttning till lydnadsklass tre! Stort grattis!!!   Under helgen som gic...

Av Jenny Wibäck - 24 januari 2010 10:29

   Ja, det är lika bra att komma till sak direkt. Igår genomförde jag och min apa årets första lydnadstävling - och hej vad det gick. Vi fick ihop PB på 283,5 poäng och det andra förstapriset är nu i hamn. Vet inte om det egentligen var lite dum...

Ovido - Quiz & Flashcards